Dunia Commercial Diver



Kali ini aku taknak menulis panjang lebar.Sempena Hari malas sedunia.
Sesekali apa kata hanya gambar yang akan menceritakan sekilas beberapa gaya tido di Offshore.....
Ada pepatah yang berbunyi Picture show a Thousands Word.Gaya-gaya tidur yang dipaparkan jika ditemui oleh safety officer atau boss-boss atau `client' boleh dicalonkan untuk beberapa anugerah berprestij dioffshore antaranya ialah anugerah `run off'(hantar pulang), anugerah tindakkan tatatertib dan anugerah disenaraihitamkan.Walaubagaimanapun anugerah-anugerah terebut bergantung kepada budibicara-budibicara mereka dan juga bergantung kepada situasi kerja waktu itu.Kalau kerja tak banyak bolehlah tido2 ayam asalkan tidak membahayakan kesihatan sudahla.

Gaya Tali Bergulung

Gaya Macam mati dicelah Mesin dan Tali

Gaya Macho Man atas pallet 

Gaya Sofa Sempit

Gaya Umbilical 1

Gaya umbilical 2

Gaya Penat Sangatlah Tu

Gaya gedik

Gaya letih Puasa 1

Gaya Letih puasa 1

Gaya yg lebih cool

Gaya Maruthu Phandi,Yenempere Bashaa..dusyumm !!

Sudahlah habisla weii pigi tidorlah...

Next Entry -30.01.2013

7 comments:

hahahahahaha.... sememangnya tidur itu sesuatu yang indah.

amboii gelak besar nampak...
ni mesti selalu curi tido kat opis ni..

This comment has been removed by the author.

lawaknyaaaa haha

fatin qurratuaini
rasa terhibur ke..t.kasih..
teruskan menghiburkan diri dgn Blog ini ye...

sama-sama.. bila lagi nak update blog ni.nak gelak lagi..haha

blog akan update pd setiap 15hb dan 30hb setiap bulan

Time


Get your own Digital Clock

Followers

Aku..

(Sesungguhnya masa depan kita atau org lain tidak kita ketahui melainkan semuanya adalah didalam pengetahuan ALLAH SWT jua. ) Ini adalah sebuah kisah atau cerita-cerita yang membosankan mengenai kehidupanku sebagai seorang penyelam komersial dalam industri Minyak & Gas.Kepada yang pertama kali masuk blog ni eloklah baca dari entri pertama baru bole faham blog ini sbnrnya...sama mcm kita tgk movie kalau tiba2 je dah kat tgh2 mesti tak faham. kemudian kita terus andaikan yang citer tu tak best.....Anggaplah Tuan/Puan sedang membaca sebuah novel realiti.walau bagaimanapun aku ucapkan terima kasih kerana Tuan/Puan sudi melayan blog `Cap Ayam' aku ni.Hidup sebagai pelaut seperti aku bersesuaian benar dengan ayat dari surah dibawah.

Dialah yang menundukan lautan (sehingga boleh dilayari dipermukaannya atau diselami didasarnya) Supaya kamu dapat makan daripadanya daging yang lembut dan dapat pula mengeluarkan daripadanya perhiasan untuk kamu memakainya.Engkau melihat pula kapal-kapal belayar padanya dan supaya kamu dapat mencari rezeki daripada limpah kurnianya mudah-mudahan kamu bersyukur.

AL NAHL ayat 14.

Cari di Facebook (FB)
ronin newg



ok peace....
( Untuk stori bergambar sila layari melalui engine carian mozila firefox atau google chrome,kerana entah dimana silapnya internet explorer hanya menyiarkan stori tanpa gambar )

Sila Ikuti Kisah Ini Melalui Panduan Bacaan



















Radio Online

Radio Online
Klasik Nasional FM

Panduan Bacaan